17 August 2010

Restoran Kapal Kampung Baru



Bismilahirahmanirahim.

Sejuk hati mak tengok berubah baik sikit bulan puasa ni.
Dah pandai memulakan entri dengan bismilah. Amin.
Jangan lepas habis Ramadhan ni mabuk2 pula sudah. Tipu dah.

Okay, last week sy pergi berbuka puasa di Restoran Kapal dekat Kampung Baru. Tak tahu nama kedai ni apa tapi ada kapal dalam kedai tu so panggil Restoran Kapal jela. :p
Actually, nama sebenar restoran ni Chop N Steak.
Tapi orang dah biasa panggil Restoran Kapal je.

Oh ya, sy pergi dengan bf sy dan juga dengan Anis Mardiana.
Mula2 nak berbuka dekat Midvalley je sebab dah alang2 dekat sana tapi confuse banyak sangat tempat makan dekat sana.
So decide makan dekat Kampung Baru sebab dah biasa makan dekat situ.
Tempat ni agak sibuk penuh dengan kereta2. So susah nak cari parking sikit.

Environment dalam restoran ni selesa. Ada banyak side tempat duduk.
Ada yang jenis duduk bersila, ada yang duduk atas kerusi. Ada juga yang duduk dalam pondok kecil2.
Ada kapal dekat tengah2 restoran berfungsi sebagai tempat cashier dan dapur mini.
Agak cool juga ye.



Alololo Cek Mek Comel.
Nampak gembira betul nak makan.
Perut turut tumpang gembira.




Ini Anis punya makanan.
Sizzling Chicken with Black Pepper sauce.
Sangat sedap ye.
Sos dia agak pedas sebab banyak sangat black pepper.
Harganya RM10.90 sahaja.
Murah kan?



Nampak muka Anis gembira dapat makan.
Tahniah Anis dapat puasa penuh satu hari.
Nanti mak bagi seringgit duit upah puasa.




Ini pula saya dan bf saya punya.
Orang2 tua cakap cinta makin kukuh kalau order benda sama.
Haha.
Ini nama dia Chicken Gordon Blue.
Harganya RM10.90.
Murah sangat ye. Sangat2 reasonable.



Ini part yang paling sebab bila buka ayam je ada CHEESE yang sangat banyak kat dalam.
Dan part yang best juga lemak makin bertambah bila makan cheese berlebihan ni.
Boleh buat alasan untuk shopping baju baru sebab dah tak muat nak pakai baju sekarang.




Ini Jus Nenas dan Jus Carrot Susu.
Murah je. RM2.00 je untuk satu gelas besar.
Sangat berpuas hati ye.

Yang penting makan dekat sini dapat buat perut berhenti berbunyi.
Sangat bagus.
Boleh datang lagi nanti.

Restoran ni betul2 sebelah Masjid Jamek Kampung Baru.
Nanti pergi la cari ye.
Berbaloi sangat makan dekat sana.

4 comments:

Nazry Iskandar said...

dah try dulu. sedap makanan dia. termasuk air buah gelas besar! ;)

Nadia Rusli said...

sedap kan? mmg puas hati mkn sana.

Wunny said...

Dear,nak tnye. Time korang pegi bebuka kt sni, reserve tmpt or main serbu je?

Kamarul Azlan said...

dari dulu sampai skang.. waiter mencarut pada customer. memang bagus kedai ni.. kualiti makanan pun cam haramm makin teruk.. sucks restaurant, nasib tak rekod video malam tadi masa waiter cakap fuck you pada customer depandepan.. buat malu je kalau pelancong datang, dengan layanan dan gaya macam gengster semuanya