14 January 2011

Tenji Japanese Buffet


Assalamualaikum and good day everyone :)
Last weekend saya pergi makan dekat satu tempat yang sangat syiokkk.
Terletak di Solaris Mont Kiara. Dekat dengan Soho KL.
Restoran ni betul2 atas Cold Storage.
Makanan dekat sini bertemakan Japanese Buffet.
FAHAM TAK BUFFET???
Korang boleh makan sampai perut kembung pergi berak then sambung makan lagi.
Seharusnya you guys pergi time tengah lapar gila.
Nama restoran ni :






Tempat reception yang sangat kelas gitu.
Dah macam nak check in hotel pulak.
Siap ada mat salleh jadi receptionist.
Cool gila sebab mat salleh tu HANDSOME.



Tempat minum-minuman yang ada macam2.
Air jus, air bikarbonat, air kopi teh semua, etc.





Dessert2 yang sangat TEMPTING
Boleh ambil banyak mana yang you guys nak makan.



Outdoor seating.
Sangat relaxing. Kalau nak celebrate Valentine boleh jadi hot spot kat sini.



HA! Leleh air liur sekarang sebab kita ada KAMBING GOLEK-GOLEK.
Sedap woo.
Boleh request nak bakar ikan2 yang disediakan.



Yang ni korang boleh request untuk bakar juga.
Bila bakar nanti Chef ni letak sos yang sangat menyelerakan.



Nampak tak clip besi kat atas ni?
Clip ni diorang provide suruh kita letak dekat every menu yang ada dalam restoran ni.
Chef akan masak menu tu then hantar dekat table kita.
Dekat clip tu ada nombor table kita.



Scallop with Miso Sauce


Taco


Cold Squid


Steamboat side.
Bila your guys order steamboat, chef akan hantar kuali dekat table dengan semua food yang korang pilih.
Every table disediakan dengan dapur masing2.
Cool~ 



Tiram segar!
Makan dengan lemon segar juga.
Tempting gila.



Fresh punya raw meat.
Boleh request nak suruh chef  masak jenis macam mana.



Kambing bakar, butter salmon, sotong sumbat mayonis, baked cheese potato dalam ketam punye shell.



Aglio Olio Pasta with Scallop




Tempat air kelapa.
You guys kena buka sendiri air kelapa ni guna hammer yang disediakan.
Cool kan?
Minum sejuk2 memang naik bulu roma semua.



Strawberry and Mango Ice 
Sangat menggiurkan.



Vanilla Chocolate pudding, Strawberry Mousse Cake, Durian Cheese Cake, Chocolate Moist Cake, Cookies.



Part yang paling best dekat sini.
Ada tiga jenis ice cream dekat sini.
Japanese Ice Cream, Baskin Robbins, Haagen-Dazs.
Boleh ambil buat bekal untuk jiran2 sekali.
Nak beli kat luar mahal. Dekat sini korang boleh ambil sambil brain freeze.



Tuan besar yang belanja semua orang.
Love you mama


Perut boyot tak boleh nak jalan.
Kenyang sangat2.


Tadaaa!
Nak juga kan muka sendiri ada sekali.
Korang memang patut makan dekat sini.
Berbaloi2!
Time saya pergi ni ada offer cuma RM50.00 seorang.
So, sebelum pergi you guys perlu call dulu and tanya price dia. 
Plus dekat sini kena buat reservation sebab selalu fully booked.
Suppose ada banyak lagi makanan tapi tak sempat nak ambil gambar sebab lebih tertumpu makan dengan penuh selera.

Bye!


5 comments:

Mr. Swift said...

Peliknye kak makanan tu semua. -_-'

mylifemimie said...

hishhh,.nyummy btul !!
normal price bpe? klu x offer??

yaya wuchy said...

wahh, suka tacooo!
Btw, jom follow me back ya
& tinggalkn komen kt entry yaya ya, thanks dear ;)

Nadia Rusli said...

Ni makanan jepun. Sbb tu kot pelik :)

Normal price is rm88++. So better pegi cepat2.

Sedap sgt taco die. Kena cuba!

Shafika Sauti said...

perut bunyi2 tengok entry nih ! :)